Kommunen som platformsvirksomhed?

Pernille Kræmmergaard, Digitaliseringsinstituttet fra netværksdag i DISIMIT. Vi adresserede spørgsmålet: Kan og hvordan kan kommunale services blive udbudt som platforme og hvad vil det kræve?

Dagens program blev indledt af Carsten Sorensen fra London School of Economics, som gav et inspirerende og rammesættende indlæg om platformsvirksomheder. Mange vil sikkert tænke, at der er langt fra platformsvirksomheder til en dansk kommunal praksis – men det er der måske ikke alligevel og der var da også på dagen blandt deltagerne bred enighed om, at de danske kommuner, kan lære meget af dem. Deltagerne fra kommunerne pegede på områder som madudbringning, kommunal kørsel og sundhed, som services der kunne ”platformaliseres”.

Men dagen bød også på en lang række diskussioner om, hvorvidt danske kommuner er klar til det, er de modne nok, hvad med lovgivningen og ressourcerne; skal den enkelte kommune etablere en platform eller er det noget der skal laves sammen med andre etc. Og vil der være politisk opbakning?

Måske er der her nye opgaver for KL, og måske også Digitaliseringsstyrelsen, når de skal i gang med den næste fælles nationale digitaliseringsstrategi?

Del dette med dit netværk: