Ting tager tid

Tidslinjen taler et tydeligt sprog om, at ”Rom blev ikke bygget på en dag”

Det gør store infrastruktur-anlæg heller ikke! Visionen om at stå på ski på toppen af et energianlæg, der producerer miljøvenlig energi med den nyeste teknologi, at motoinere og løbe om kap op ad et stejlt bjerglandskab – og at puste ud med udsigt over landets hovedstad i 85 meters højde, mens skorstenen pumper hvid, ren damp 30 meter over dig, er ved at realisere sig

Amager Bakke, hovedstadens nye energianlæg og tagpark, nærmer sig sin åbning. Første spadestik blev taget for 5 ½ år siden, nemlig i foråret 2013. Fra efteråret sidste år er der produceret strøm og varme til byens borgere – og ved årsskiftet gik anlægsarbejdet i gang på toppen. Det forventes færdigt ultimo december 2018.

ARCs direktør Jacob Hartvig Simonsen forventer, at Amager Bakke kan åbne for offentligheden i foråret 2019. – Når vi er lidt upræcise i den udmelding, skyldes det primært to forhold. Fremdriften på tagparken er i sagens natur helt og aldeles vejrafhængig. Kommer der efterårsstorme, må arbejdet i det fri indstilles, og snevejr kan ligeledes vanskeliggøre afslutningen af tagparken. For det andet skal vi samt Fonden Amager Bakke hver især have en lang række godkendelser på plads, lige fra ibrugtagningstilladelse, tilladelser til ophold på taget og godkendelse af skiliften, fortæller Jacob Hartvig Simonsen. – Vi skal nok komme i mål, understreger direktøren.

ARC er bygherre for selve bygningen Amager Bakke og stiller sin tagflade til rådighed for Fonden Amager Bakke, der opfører det rekreative areal. Fonden har efter udbud valgt sin operatør, Copenhill A/S, til at drive det rekreative areal.

Del dette med dit netværk: