MARKEDS- & AKTØRNYT

Flere private penge i offentlige anlæg

Det offentlige er blevet gode til at inddrage private penge i deres anlægsbudgetter. Forsker advarer mod tendens. En 36-dobling på 10 år. Handlede det om aktier, ville investorer være glade, men aktuelt er der tale om anlægssummen til OPP-projekter – altså byggerier udført som offentligt-private-partnerskaber.

Tallene er fra Dagens Byggeri, der også har beskrevet, hvordan vejen er banet for at private penge kom med, da OUHs nye køkkwn fik en privat investor på sidelinjen.

Flere byggerier kommer til verden på denne vis. Den samlede projektsum af OPP’er her i landet er nemlig steget fra 0,5 til 18 milliarder kroner på godt ti år. Og fordelen er umiddelbar for offentlige bygherrer. Ved at inddrage privat kapital, kan man langt hurtigere nå en projektsum, som gør de massive investeringer i infrastruktur og supersygehuse mulige. Risikoen er, at man bliver fristet til at låne for dyrt, advarer professor Ole Helby Petersen fra Roskilde Universitet.

Læs artiklen her: http://www.dagensbyggeri.dk/newsletter/confirm?doAction=sub&env=MzE5X2duQHVkYnVkc21lZGlhLmRr