FORSYNING & ENERGI

Hård retorik mod møllepark

200 virksomheder danner fælles front mod kystnær vindmøllepark – Det er fuldstændig tåbeligt at lægge en stor vindmøllepark i noget så skrøbeligt som Lillebælt. Ganske enkelt. Så kontant er meldingen fra Mikael Grønlykke, direktør i Summerbird Organic til DR Fyn. Han er en af initiativtagerne til Red Lillebælt Erhverv.

En støtteforening, der sammen med foreningen Red Lillebælt vil vise deres modstand mod den kystnære vindmøllepark, Lillebælt Syd, som Sønderborg Kommune gerne vil bygge fire kilometer fra kysten ved Helnæs i det sydlige Lillebælt. Red Lillebælt Erhverv har samlet knap 200 virksomheder på Fyn, der alle mener, at vindmølleparken vil få store konsekvenser for virksomhedernes mulighed for at tiltrække arbejdskraft. – Vi repræsenterer erhvervets stemme i Assens. Dette vindmølleprojekt er ikke fedt for vores kommune, og de tilflyttere vi har brug for, siger Mikael Grønlykke til DR Fyn. Ifølge Red Lillebælt Erhverv kommer der flere medlemmer til dag for dag. Det er ikke lykkedes at få internationale kæder med som eksempelvis Lidl, da de er organiseret anderledes. Men Mikael Grønlykke er positiv over den store tilslutning.

Sådan kommer det til at forme sig, hvis Sønderborg får medvind: