SAMFUND

Stolt servicebranche

Servicevirksomhederne har travlt og mangler ledige hænder. Derfor ansætter de i tusindevis af medarbejdere, der kommer fra offentlig ydelse, og det i praktik eller faste jobs. Tempoet er ifølge en undersøgelse fra Dansk Industri omkring 50 procent højere end for resten af det private arbejdsmarked.

– I servicesektoren er vi enormt stolte over at vise vejen og få folk på kanten af arbejdsmarkedet ud i job. Vi er rigtig gode til det, fordi virksomhederne er åbne og nysgerrige over for alle, som har lyst til at arbejde i sektoren. Vi siger ikke nej, hvis man ikke lige har de rette kompetencer eller har stået uden for arbejdsmarkedet i et stykke tid. Den nysgerrighed slår igennem, om det så er vaskerier, kantiner eller i plejesektoren, forklarer branchedirektør Jakob Scharff fra Dansk Industri til Avisen Jyske Vestkysten.

46.000 medarbejdere er rykket fra offentlig forsørgelse til et job i en virksomhed på et år, og den største gruppe – godt 19.000 – er gået fra dagpenge til selvforsørgelse, mens knap 11.000 kommer fra sygedagpenge, og knap 7600 er rykket fra kontanthjælp eller andre ydelser. Ifølge Jakob Scharff er årsagen enkel: Virksomhederne mangler hænder og lægger en plan for at få den nye medarbejder godt ind i jobbet, siger han til avisen.

– Når det lykkes at få en medarbejder ind efter lang tids ledighed, så har man ofte en loyal medarbejder for livet. Man har gjort noget særligt for dem, og vores virksomheder kan fortælle meget stærke og livsbekræftende historier om mennesker, som er hjulpet til en ny vej i livet, siger Jakob Scharff til Jyske.