MARKEDS- & AKTØRNYT

Gastronomisk kommunemad

Vejle går foran når det handler om kommunal gastronomi. 60 medarbejdere fra Vejle Kommune er på madlavningskursus hos Michelin-kok.

Nye samarbejdsformer gør kommune-maden i Vejle bedre. Samarbejdet med Culinary Institute by Vejle Erhverv har indtil videre resulteret i flere konkrete initiativer, bl.a. nye og bedre sanseoplevelser for borgere med multihandicaps, som får sondemad.

Der tænkes nyt, og al tilgængelig viden om mad og måltider endevendes i et 3-årigt Vejle-projekt: Resilience Food – Måltider der styrker”, som skal give den store gruppe borgere, som Vejle Kommune har ansvar for, bedre måltider.

I øjeblikket er 60 medarbejdere fra Vejle Kommune på madlavningskursus hos Michelin-kok, der alle er i berøring med brugerne af kommunens madtilbud på senior-, handicap eller psykiatriområdet, f.eks. sendt på madlavningskursus hos Culinary Institute by Vejle Erhverv. Her er de under vingerne på Per Mandrup, Michelin-kok og tidligere teammanager for det danske kokkelandshold.

Anne Mette Lund, velfærdsdirektør i Vejle Kommune: – De involverede er repræsentanter for erhvervslivet, foreninger og organisationer, bl.a. Food Innovation House, Det Danske Madhus, Resilience House og folk fra det kommunale område, og de udveksler erfaringer og viden om, hvad god mad er. Et af målene er, at der i produktionen af maden lægges vægt på lokale råvarer, og at kommune og private virksomheder samarbejder.

Culinary Institute er et madlaboratorium som er del af Food Innovation House, der hjælper fødevarevirksomheder og gastronomer med at udvikle ny og spændende mad. I spidsen for laboratoriet står kokkelandsholdets tidligere teammanager Per Mandrup, som skal hjælpe Vejle med at tage et kvantespring ind på det gastronomiske Danmarkskort.