FORSYNING & ENERGI

Gasnettet samles

Gasnettet samles i ét selskab. Det er nu lykkedes at samle ejerskabet af det danske gasnet i ét selskab. Med en købsaftale mellem Energinet og gasselskabet HMN,køber statens selskab Energinet gasnettet af HMN. Pris: 1,809 mia. kroner.

Det er målet, at forbrugerne skal spare 1 miliard kroner, der skal præsteres lavere priser til forbrugerne og gassen skal have en rolle i overgangen til et klimaneutralt Danmark i 2050. Selskabet får hovedsæde i Viborg.

– Jeg er glad for, at der er landet en aftale, som vil komme forbrugerne til gavn. Og så er det et jo et stykke dansk energihistorie, at gassektoren nu bliver samlet. Det er noget, vi har arbejdet på længe – og som jeg som forsyningsminister er stolt over, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.