Hurtigt bredbånd – tak

Danskerne køber hurtigt bredbånd. Danskernes begejstring for hurtige bredbåndsforbindelser betyder, at Danmark i midten af 2018 havde 866.000 forbindelser med en hastighed på mindst 100 Mbit/s. Hurtige bredbåndsabonnementer har siden midten af 2017 taget et spring fra at udgøre 21 pct. til 34 pct. af alle bredbåndsforbindelser – i runde tal fra hver femte til hver tredje forbindelse. Det viser Energistyrelsens Telestatistik 2018. – Det er en særdeles positiv udvikling, der sker på bredbåndsområdet. Når kunderne efterspørger hurtigt bredbånd, så stimulerer det teleudbyderne til at investere endnu mere i udrulningen af den digitale infrastruktur. Disse investeringer er meget vigtige i forhold til at skaffe danskerne lynhurtigt bredbånd, siger minister for teleområdet Lars Chr. Lilleholt (V).

Telebranchen investerer hvert år store summer i den digitale infrastruktur, men der er tyndt befolkede områder, hvor der er så langt mellem husene, at det er svært for teleselskaberne at gøre en god forretning. På trods af de positive nyheder i seneste version af telestatistikken, er der stadig områder med dårlig bredbåndsdækning. Her har regeringen skubbet på udviklingen med bl.a. Bredbåndspuljen. Med den seneste uddeling af midler i 2018 blev der således givet mere end 100 mio. kr. til bredbåndsprojekter i landdistrikterne. – Bredbåndspuljen giver rigtig mange husstande adgang til den digitale motorvej, men vi er langt fra i mål med at give hurtigt bredbånd til alle danskere. Derfor er det også positivt, at vi med det nye teleforlig, som regeringen indgik med alle partier i foråret 2018, har sikret, at der også fremover bliver investeret i digital infrastruktur i hele Danmark, siger Lars Chr. Lilleholt.

Teleforliget betyder bl.a. klare rammer for kommunerne til at støtte udrulning af digital infrastruktur, at der stilles dækningskrav til udbygningen af mobilt bredbånd, og at regeringen snart fremlægger en handlingsplan for 5G i Danmark. Desuden fortsætter Bredbåndspuljen med 100 mio. kr. i 2019.

Del dette med dit netværk: