Aktuel leverandør

Indkøbsguide: Bæredygtigt arbejdstøj

Guide: Sådan vælger offentlige indkøbere det bæredygtige arbejdstøj

Aalborg Universitet har udviklet en guide til offentlige indkøbere af arbejdstøj og vaskeriservice.

Guiden giver et indblik i tekstilers miljøpåvirkning i forskellige faser – fra produktion til bortskaffelse og gode råd til, hvordan man som offentlig indkøber kan inddrage bæredygtighed i udbudsprocessen og stille de rigtige krav til leverandører.

 

Ved indkøb af arbejdstøj er det ikke nødvendigvis nok at stille krav om miljømærker og økologi. Arbejdsbeklædning som led i vaskeriservice udsættes for en hel anden belastning og vaskes meget oftere end tøjet i en almindelig dansk husstand. Derfor er holdbarhed og reparationsvenlighed særligt afgørende krav.

guiden her