FORSYNING & ENERGI

Dansk Energi blander sig i kritisk undersøgelse

El-branchen ville ensrette besvarelser i kritisk undersøgelse

Brancheorganisationen Dansk Energi får hug for at blande sig i besvarelserne i en central undersøgelse om vandtætte skotter i el-branchen. Ifølge Finans.dk har Forsyningstilsynet, der er regeringens vagthund på området, løftet pegefingeren og sendt en henstilling til el-selskaberne.

Undersøgelsen handler om vandtætte skotter og mulig opsplitning af de magtfulde el-koncerner. Som en del af den samlede undersøgelse har Forsyningstilsynet sendt spørgeskemaer rundt til de forskellige selskaber i el-koncernerne for at kortlægge, om de nuværende regler sikrer, at el-koncerner ikke trækker penge ud af deres monopolselskaber for at styrke deres konkurrenceudsatte selskaber.

Dansk Energi har valgt at blande sig ved at sende mails rundt til el-koncernerne, hvor man henstiller til at ”sikre konsistens og kvalitet i besvarelserne på tværs af hele koncernen.”

I Forsyningstilsynet kommer det som en overraskelse, at Dansk Energi har forsøgt at ensrette svarene, skriver Finans.dk. – Dansk Energis indblanding rejste en bekymring hos os, og den har vi reageret på, siger Carsten Smidt, direktør i Forsyningstilsynet.- Vores bekymring er, at de som koncernforbundne selskaber begynder at koordinere deres svar på de spørgsmål, som vi har sendt ud, fortsætter Carsten Smidt. Forsyningstilsynet har derfor sendt en henstilling til el-koncernernes forskellige selskaber for at understrege, at besvarelserne ikke må koordineres.

Ifølge Finans.dk afviser Dansk Energi, at deres henvendelse var et forsøg på at koordinere besvarelserne.