INDKØB, UDBUD & OPS

Falck-lovgivning i støbeskeen?

Innovationsminister Sophie Løhde (V) vil stramme lovgivningen. Det offentlige skal kunne ophæve en kontrakt med en virksomhed, der er dømt for lovbrud. Sådan siger ministeren til DR Nyheder om Falcks kampagne mod konkurrenten Bios. – Jeg synes ikke, reglerne er stramme nok, som de er i dag, lyder ministermeldingen.

Gennem spin, negativ omtale i pressen og en kampagne på de sociale medier gjorde Falck det svært for en ny konkurrent, hvilket i 2016 førte til konkurrentens konkurs.

Hvis Falck straffes for brud på konkurrenceloven, kan virksomheden blive udelukket fra at deltage i udbud i fremtiden. Den offentlige sektor skal i fremtiden også have mulighed for at annullere kontrakter med straffede virksomheder, mener ministeren.

Falck selv erkender “helt uacceptabel” adfærd. – Vi har i dag en ny ledelse og et andet nyt syn på konkurrence. Vi ønsker konkurrence både ude og hjemme, siger Jakob Riis, topchef i Falck, i en skriftlig kommentar til Ritzau. – Er der behov for skærpede sanktioner, er det helt fint med os. De ting, der foregik i 2014 og 2015, kommer ikke til at gentage sig i Falck. Det kan jeg garantere, siger han.

/ritzau/