Fra affald til skolemøbel

Lekolar vil reducere mængden af plastaffald. Lekolar er derfor gået sammen med Upcycling Scandinavia for at genbruge og omdanne affaldet til noget værdifuldt og smukt – den bæredygtige skolestol Karoline.

Lekolar lancerer en 100 % bæredygtig skolestol til foråret. Det sker i samarbejde med danske Upcycling Scandinavia, der producerer bæredygtige møbler. Skolestolen Karoline skiller sig ud ved ikke blot at have en skal, der er fuldt genanvendelig, men også fremstillet i 100 % genbrugsplast.

Karoline bliver lanceret med tre forskellige understel, der alle er godkendt iht. EU-standarden om ergonomi for skolestole (EN 1729-1). Skallen er helt fri for PVC og produceret i Danmark. Den vil kunne fås i fem farver, som alle er kemikaliefri. Stolen har et bærehåndtag, en taskekrog og 3D-vippefunktion. Den er gennemtænkt ned til mindste detalje – der er tænkt på alt fra håndtering og transport til kvalitet, ergonomi og bæredygtig produktion.

STOLTE: – I Lekolar er vi meget stolte af at stå bag en stol, der, foruden at være miljøvenlig, er nem at montere og har en god ergonomi og kort leveringstid. Det var desuden vigtigt for os at skabe en skolestol, som passer til alles budget. Alle skal have råd til at tænke bæredygtigt, udtaler produktchef Kristofer Eidelöf.

– Til hver stol bruges der 1,9 kg farvesorterede plastgranulater, som støbes til en ny skal på en fabrik i Danmark. For at plasten skal være 100 % genanvendelig, skal returplasten farvesorteres, inden den bliver til granulat. Stolen vil kunne fås i fem farver, hvor tre kommer fra svensk returplast og to fra dansk, siger Erik Serritslev Jørgensen, som er en af stifterne af Upcycling Scandinavia.

Fokus på bæredygtige alternativer. Tanken bag Karoline har været at skabe en ergonomisk skolestol, der bidrager til at løse miljømæssige udfordringer.

– I Lekolar arbejder vi meget med bæredygtighed og har blandt andet udarbejdet en rapport, hvor vi fortæller om vores arbejde med livscyklusanalyser og sætter tal på vores totale miljøpåvirkning. Vi er stolte over at give vores kunder mulighed for at vælge et bæredygtigt alternativ i et fornuftigt prisleje og gøre vores for at bidrage til at løse miljømæssige udfordringer med et produkt som understøtter den cirkulære økonomi, afslutter den danske markedschef Tina Salbæk.

Del dette med dit netværk: