Advokat-millioner på ”chef-aftale”?

Partner Anders Valentiner-Branth (foto) fra firmaet Nielsen Nørager har på tre år hævet 14,8 millioner i hononarer fra Københavns Kommune, uden at opgaverne har været i lovpligtige udbud. Det fortæller dagbladet B.T. Det har således på alle måder været en helt igennem god forretning for advokatfirmaet Nielsen Nørager og partner Anders Valentiner-Branth at arbejde for Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning i 2018. Beløbet svarer til, at der i samtlige arbejdsdage j arbejdsåret 2018 – reguleret for fem ferieuger (227 dage) – svarer det til, at advokaten og hans firma med en timeløn på 2.350 kroner har fået udbetalt 34.000 kroner om dagen af kommunen.

Nielsen Nørager har fra 2016 til 2018 skervt honorar-regninger på honorarer for 14,7 millioner kroner, og det for at levere blandt andet juridisk bistand til forvaltningen. Det er, ifølge eksperter er det sket i strid med udbudsloven, skriver avisen, som i dag fortæller, at Anders Valentiner-Branth alene i 2018 fik honorarer for 7,8 millioner kroner. Dette ifølge en opgørelse, som B.T. har lavet på baggrund af en aktindsigt.

Er udbudsreglerne så blevet overholdt spørger flere politikere i Borgerrepræsentationen? Normalt kræver det en rammeaftale, som fås ved at vinde et udbud. Men Anders Valentiner-Branth har siden 2016 løbende modtaget opgaver på baggrund af mundtlige aftaler med forvaltningens topfolk. Ifølge B.T. i går spiller chefjurist i Københavns Kommune Malene Møller Ruszkai en helt central rolle i sagen, idet hun ifølge fakturaer for 2017 personligt har stået for at hyre Anders Valentiner-Branth i langt de fleste tilfælde.

I et svar til B.T. skriver forvaltningen, at den fortsat er af den opfattelse, at udbudsreglerne er overholdt. ‘Men når B.T. skriver, at eksperterne fastholder deres kritik til trods for vores svar og til trods for den af os fremsendte dokumentation, så har vi nu besluttet at bede advokatfirmaet DLA Piper om at vurdere, om udbudsreglerne er overholdt,’ står der i et svar fra vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Anna Schou Johansen.

 

Del dette med dit netværk: