Valgtoner til EU-valg

”Now the people”

Med tyk symbolik har Enhedslisten præsenteret sit nye europæiske klimaudspil, ‘New Green Deal for Europa’. Og det politiske budskab blev ikke pakket ind foran de små 100 fremmødte – det fortæller DR.dk.

– Det er helt afgørende, at vi får skabt klimahandling i Europa, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Men EU’s grønne indsats er fuldstændig utilstrækkelig, og EU’s bureaukratiske regler står i dag i vejen for en række nødvendige initiativer, der skal tages i de enkelte lande, siger Nikolaj Villumsen, der er Enhedslistens spidskandidat til europaparlamentsvalget i maj.

‘New Green Deal for Europa’ består af ni forskellige klimainitiativer – heriblandt en togfond, der skal forbedre togforbindelserne rundt om i Europa, skrappere klimakrav til EU-landene samt en ny klimalov, der skal tvinge medlemslandene til at sætte klimaet over økonomiske hensyn og interesser. Ikke kun Enhedslisten stiller op til europaparlamentsvalget for første gang nogensinde, som går til valg på den nye klimaplan. Det samme gør fem andre europæiske venstrefløjspartier. Sammen har partierne skabt alliancen ”Now, the people”.

Del dette med dit netværk: