SMIL EMIL – Plads til forskellighed

ARGO i Roskilde går foran. Når der skal testes, kvalificeres og prissættes elektronik i genbrugsbutikken ’Gensalg’ på Roskilde Genbrugsplads, så er det Emils ansvar og fornøjelse.

Emil er STU-praktikant, det vil sige han i et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb grundet en diagnose, der gør at han ikke kan tage en uddannelse indenfor de traditionelle rammer. Ved første øjekast kan Emil synes sky og indadvendt – men det er langt fra det fulde billede af Emil.

Emil er en humørspreder, der forstår at bidrage positivt til arbejdsdagen og er vellidt af såvel kollegaer, ledelse og kunder. For cirka et halvt år siden startede Emil som praktikant i genbrugsbutikken Gensalg i Roskilde. Emil blev, sammen med de øvrige kollegaer, sat til at sortere i de ting, som borgere synes er for gode til at smide ud, men ikke selv har glæde af mere. I alt sorteringsarbejdet fandt personalet ud af, at Emil kan noget helt specielt. Han faldt hurtigt over alle de elektroniske apparater og begyndte, at teste og prissætte dem. Til Emil kollegaers overraskelse, så gik de elektriske produkter som varmt brød og til prisen.

Af Rie Døllner, ARGO.

Læs SMIL EMIL portrættet her: https://argo.dk/wp-content/uploads/2019/03/Smil-Emil_2019_sn.pdf

Del dette med dit netværk: