INDKØB, UDBUD & OPS

Uregelmæssigt indkøb?

»Uregelmæssigt indkøb« af it-udstyr for 175.000 DKK spøger i Bygningsstyrelsen og hos Kemp & Lauritzen, oplyser to særskilte pressemeddelelser.

12 medarbejdere er blevet suspenderet. De otte kommer fra Bygningsstyrelsen. Styrelsen er af Kemp & Lauritzen blevet gjort opmærksom på, hvad der forekommer at være uregelmæssigt indkøb af it-udstyr i forbindelse med en serviceaftale mellem Bygningsstyrelsen og Kemp & Lauritzen. Styrelsen søger nu også rådgivning af Kammeradvokaten i sagen og med Deloitte.

Kemp & Lauritzen:Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse. I forlængelse af vores egen undersøgelse, har vi desuden iværksat en advokat- og revisionsundersøgelse, så vi sikrer, at vi får eksterne øjne på sagen, først og fremmest af hensyn til de suspenderede medarbejdere. Sådan siger Peter Kaas Hammer, adm. direktør hos Kemp & Lauritzen.