Digitalisering

Desværre, nej tak!

Datagiganten Apple har i en kort telefonsamtale netop meddelt Aabenraa Kommune, at man så alligevel ikke vil fortsætte datacenterbyggeriet på den 285 hektar store byggegrund ved Kassø uden for Aabenraa.

Det fortæller Aabenraa Kommune. – Det kommer fuldstændigt uventet for os, at Apple i dag på et telefonmøde orienterer os om, at man ønsker at afhænde sin byggegrund, siger direktøren for kultur, miljø og erhverv i Aabenraa Kommune, Stig Isaksen, i en pressemeddelelse og fortsætter videre:

– Aabenraa Kommune har arbejdet med Apple i lang tid for at skabe grobund for et af verdens største datacentre. Det er dog samtidig min opfattelse fra min samtale med Apple i dag, at der er tale om en overordnet strategisk forretningsbeslutning truffet i USA, og at beslutningen er truffet helt uafhængigt af forhold i Aabenraa Kommune, siger Stig Isaksen.

Det er et projekt i milliardklasen, der nu går uden om Danmark. Det var i sommeren 2017, at Apple meddelte, at man havde købt 285 hektar jord til etablering af et meget stort datacenter. Senere samme år købte Google en meget stor nabogrund til Apple. Borgmesteren i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen fra Venstre, er ærgerlig over meldingen fra Apple.

Til DR Nyheder siger han: – Vi har ikke fået nogen begrundelse fra Apple. Ligesom vi heller ikke har gjort krav på at få detailviden undervejs omkring selve byggeriet. Jeg ville da gerne have haft begrundelsen, men det er mest af ren nysgerrighed, siger han.