SAMFUND

Robotchef: sæt robotter i sving på hospitaler

Robotchef fra Blue Ocean vil lade robotter give sygeplejersker bedre tid til patienterne. Kære politikere, hvad venter vi på? Lad os komme i gang med at få løst problemerne! Robotchef fra Blue Ocean vil lade robotter give sygeplejersker bedre tid til patienterne

Med hjælp fra robotter kan vi give et bedre og sundere arbejdsmiljø, og deraf mindre sygefravær, øget arbejdsglæde, større mulighed for fastholdelse af medarbejdere, og mange andre fordele. Og vigtigst af alt er nok, at sygeplejerskerne så kan bruge deres tid på det, der giver dem og patienterne allerstørst værdi og mening. Robotter er nu så smarte, at de kan løfte en patient fra sengen, køre patienten på badeværelset og tilbage i seng igen. Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics opfordrer i debatindlæg politikerne til at sætte flere robotter i sving på hospitalerne.

Hvis vi får robotterne til at hjælpe, vil sygeplejerskerne få mere tid til at udføre de opgaver, de faktisk er uddannet til – nemlig at være det, vi med en kliche kalder “varme hænder.” På den måde, får vi tid og plads til at få behandlet flere patienter i sundhedssystemet til gavn for alle.  Samtidig med, at arbejdsmiljøet bliver forbedret for sygeplejerskerne, der bliver presset hårdere og hårdere, lyder opfordringen.

Læs hele artiklen på DI her: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2019/6/robotchef-til-politikere-lad-robotter-give-sygeplejersker-bedre-tid-til-patienterne/