København Teknik rydder op i advokatafregning

Advokatopgaver i 3 år, fra 2016 til 2018, for Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning for 14,8 millioner kroner. Opgaverne er baseret på et mundtligt aftalegrundlag. Der er ikke en skygge af udbud. Sådan lyder det korte resume fra dagbladet BT om advokatpartner Anders Valentiner-Branth og firmaet Nielsen Nøragers opgaveløsninger.

En aktindsigt viser, at Teknik- og Miljøforvaltningens øvrige brug af advokater uden for rammeaftale ud over Anders Valentiner-Branth og Nielsen Nørager er minimal. Således har forvaltningen fra 2016 til 2018 kun brugt 2,8 mio. kroner på andre advokater uden for rammeaftale, skriver avisen. I strid med udbudsreglerne blev advokatfirmaet sluset ind i kommunen som fast kommunal husadvokat, der giver særlig adgang til at løse opgaver for Københavns Kommune.

BT: Anders Valentiner-Branth skiftede i januar 2016 fra advokatfirmaet Horten – som har rammeaftale med Københavns Kommune – og til det konkurrerende firma Nielsen Nørager. I 2015 købte Københavns Kommunen ingen opgaver hos Nielsen Nørager. Fordeles pengene på arbejdsåret 2018 – som fratrukket fem ferieuger var på 227 dage – svarer det til, at advokaten og hans firma med en timeløn på 2.350 kroner har fået udbetalt 34.000 kroner om dagen af kommunen, lyder de knastørre tal.

De store honorarer får nu flere politikere i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune op af stolen. Beløbene lyder helt vanvittige, og vi har et kæmpe stort oprydningsarbejde i den her forvaltning, lyder det fra medlemmer af Borgerrepræsentationen, så nu skal advokatfirmaet DLA Piper om at vurdere, om udbudsreglerne er overholdt.

Del dette med dit netværk: