Fynske robotter vækster

Man kalder det faktiske en af de store kometer i den fynske robotklynge. Virksomheden er nu en milliard kroner værd og er tillige i fuld sving med at sikre supplerende kapitalrejsning.

Investeringsekspert vurderer, at værdien er mere end tredoblet og det endda på bare et år.

Det handler om salget af Universal Robots og Mobile Industrial Robots for milliarder, der for alvor synliggjorde Odenses robotklynge- og fik den solidt placeret på verdenskortet. En ny potentiel milliardsucces er ved at vokse frem – og måske mange på én gang.

Hos Blue Ocean Robotics, der står bag en række forskellige robotter, er man nemlig ved at rejse 75 mio. kr. i en runde, der sætter værdien af selskabet til omkring 1 mia. kr., fortæller investor Peter Warnøe fra Nordic Eye. For knap et år siden gik Nordic Eye ind i den første store kapitalrunde hos Blue Ocean Robotics, og siden er det gået så godt, at prisen på selskabet er mangedoblet. Det fortæller finans.

Modsat de andre selskaber i det danske robotmekka omkring Odense satser Blue Ocean Robotics ikke på at ramme plet med ét produkt, men med flere. Konceptet er, at nye ideer til robotter udklækkes hos moderselskabet, men derefter placeres i datterselskaber, der så med tiden skal sælges fra.

Læs artiklen her: https://finans.dk/erhverv/ECE11568666/robotsucceser-paa-samlebaand-blue-ocean-robotics-runder-en-milliard-kroner-i-vaerdi-i-ny-investorrunde/?utm_campaign=Finans%20Briefing%20Morgen&utm_content=2019-08-27&utm_medium=email&utm_source=finans

Del dette med dit netværk: