Byggestyrelse: Færre kontrakter bedre kvalitet

– Vi er godt i gang med at implementere vores overordnede udbudsstrategi. Vi går nu fra tyve til tre rammerådgivere. Det betyder, at vi fremover kan have en tættere dialog om at sikre udviklingen af samarbejdet med vores totalrådgivere. Det fortæller direktør i Bygningsstyrelsen, Rasmus Brandt Lassen og uddyber: – Både vi og totalrådgiver lærer fra projekt til projekt, og den viden kan vi bygge videre på i de næste projekter med den samme totalrådgiver. Med klare snitflader og færre kontrakter er vi endnu bedre stillet til at kunne levere vores projekter til aftalt tid, kvalitet og pris.

Som et led i Bygningsstyrelsens nye udbudsstrategi er antallet af rammeaftaler på totalrådgivning gået fra tyve til tre. Med færre kontrakter og gentagne samarbejder håber Bygningsstyrelsen på at skabe et tættere og mere professionelt samarbejde med de eksterne rådgivere og høste mere læring fra projekt til projekt. NIRAS har som totalrådgiver med underrådgiverne Friis & Moltke Architects og P+P arkitekter vundet rammeaftalen for Bygningsstyrelsens opgaveportefølje i Jylland. Bygningsstyrelsen viser med de nye aftaler et klart ønske om et tættere samarbejde med sine rådgivere.

NIRAS har netop vundet ny stor aftale med Bygningsstyrelsen. I NIRAS glæder man sig til det fremtidige samarbejde og den tætte relation i samarbejdet med Bygningsstyrelsen. Afdelingsleder Anita Sarah Olsen, der sidder i forretningsledelsen hos NIRAS Byggeri i Aarhus, fortæller: – I NIRAS har vi fokus på at blive kundernes ”Trusted Advisor”, da vores erfaring klart viser, at tillid og stærke relationer er afgørende elementer for et succesfuldt samarbejde. At vi nu de kommende år, på opgaver op til 3,5 mio. kr. i rådgiverhonorar, er enerådgiver for Bygningsstyrelsen i Jylland, giver os en enestående mulighed for at udvikle vores samarbejde, hvor vi kan tage læring med fra et projekt til det næste.

Bygningsstyrelsens nye rammeaftaler er opdelt i tre delaftaler med én totalrådgiver på hver. Opdelingen er geografisk og dækkes henholdsvis af H+ Arkitekter for Region Hovedstaden, Rørbæk & Møller Arkitekter for Region Sjælland, DTU Risø, Fyn og Øerne og NIRAS for Jylland. De nye aftaler løber indtil den 31. august 2021 med mulighed for at blive forlænget med op til to år På hver delaftale er der direkte tildeling af opgaver for et rådgiverhonorar på op til 3,5 mio. kr. Projekter med honorarer herover skal i miniudbud blandt de tre rådgivere. De tre rammeaftaler har en samlet skønnet honorarværdi på i alt 300 mio. kr.

Del dette med dit netværk: