Grønne pensionspenge – samarbejde på tværs

Pensionsbranchen varsler milliarder til grøn omstilling

Statsminister Mette Frederiksen var i New York for bl.a. at deltage i en klimakonference i forbindelse med FNs klimatopmøde. Søndag kunne hun sammen med den danske pensionsbranche annoncere, at den danske pensionsbranche går massivt ind med investeringer i den grønne omstilling.

Statsministeren peger på det positive i, at initiativet fra pensionsbranchen viser, at man i Danmark kan noget helt særligt, når man sætter sig politiske mål og samtidig samarbejde på tværs af den offentlige og private sektor.

Næstformand i Pension & Forsikring, Torben Möger Pedersen lægger vægt på, at det er nødvendigt med store investeringer fra den private sektor, hvis målene om grøn omstilling skal realiseres. – Derfor forpligter den danske pensionsbranche sig nu til at investere yderligere 350 mia. kroner frem mod 2030 i den grønne omstilling. Investeringer i bæredygtig energiinfrastruktur som f.eks. vindmølleparker kan bidrage både til løsningen af klimaudfordringen og give attraktive afkast, siger Torben Möger Pedersen.

Del dette med dit netværk: