Servere taget som gidsler

Det var en helt almindelig fredag morgen, da telefonen pludselig ringede. “Serverne virker ikke, og meget er ødelagt!”. Så klar var talen fra driftsvagten i energikoncernen NRGi, hvis ansvar er at overvåge hele elnettet, da han ringede til IT-chefen Michael Warrer den tidlige morgen. Elnettet, der blandt andet forsyner danske borgere med strøm, var ramt af et målrettet hackerangreb.

NRGi arbejder indenfor vedvarende energi, elsalg, rådgivning, installation samt tilstandsrapporter og energieftersyn, og er dermed en del af elforsyningen til rigtig mange danske husstande. Et hackerangreb kan altså medføre fatale konsekvenser. – Hackerne havde vitterligt taget vores servere som gidsler”, siger Michael Warrer og fortsætter: “Da vi sidder på elnettet, betyder det rigtig meget, hvis vi bliver ramt af et målrettet hackerangreb. Så kan man slukke strømmen for flere hundrede tusinde mennesker.

Det lykkedes hackerne at ødelægge halvdelen af NRGi’s serverpark, men med held, god vilje og hjælp udefra kom serverne op igen. Og i processen blev det altafgørende, at NRGi kunne aktivere sin backup:

Læs artiklen på: https://sikkerdigital.dk/virksomhed/sammen-mod-cybertrusler/nrgi/

Del dette med dit netværk: