Farvel til Klagenævn?

Er en aftale ikke længere en aftale, når der skiftes regering? Klagenævnet for udbud hænger i en tynd ministertråd! DE håber, at sund fornuft vinder, og at man fortsat kan regne med, at en aftale nu alligevel er en aftale

Blot få måneder efter valget løber regeringen nu fra en bredt anlagt aftale, som Socialdemokraterne selv var med til at indgå før valget. Det er Erhvervsminister Simon Kollerup (S), ((foto)) der nu lægger op til, at men dropper det klagenævn, der ellers var en helt central del af aftalen.

Under overskriften ”Delaftale om fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører” blev den tidligere regering, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre enige om en række initiativer, der skulle gøre konkurrencen mellem private og offentlige aktører mere fair. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) lægger nu op til at droppe det klagenævn, som ellers var et centralt element i aftalen.

Det ærgrer markedschef Morten Jung, der til Altinget.dk siger: – Vi er kritiske over for, at den nuværende regering her blot 4½ måned efter valget løber fra en aftale – endda en aftale indgået med et bredt flertal i Folketinget og med erhvervslivets opbakning.

Der er dog stadig mulighed for at skifte retning og føre aftalen ud i livet: – Nu er der jo ikke vedtaget noget endnu, så jeg tror, at ministeren vil fastholde den aftale, hans eget parti har lovet at støtte, lyder den håbefulde udmelding fra Dansk Erhverv.

Del dette med dit netværk: