Affalds-udbud: Ro i lejren

Svendborg vinder kampen om 10-12.000 tons midtfynsk affald om året. Det giver ro i lejren. Tilførslen af Faaborg-Midtfyn-affald dæmper behovet for tilførsel af  affald fra Tyskland. I udbuddet var  Svendborg Kraftvarme oppe mod både Argo fra Roskilde og Fjernvarme Fyn, men  Svendborg løb med førstrepladsen.

Sejren er et vigtigt resultat for Svendborg Kraftvarme, da værket har brug for 50.000 tons affald om året for at køre optimalt. Det vurderes, at der i fremtiden vil være godt 15.000 tons affald fra Svendborg og altså 10-12.000 tons fra Faaborg-Midtfyn, Skriver Fyens.

– Vi er meget godt tilpas. Med alt den snak, der har været om værkets fremtid, er det lige i øjet. Vi har fået ro i lejren, og CO2-mæssigt er det også det bedste at køre det ned til os, siger bestyrelsesformand i Svendborg Kraftvarme, Ove Engstrøm.

De resterende mængder skal selskabet ud og finde ved at vinde udbud andre steder i landet eller hente mere udenlandsk affald. Svendborg Kraftvarme har siden 2018 hentet affald i Tyskland, og Ove Engstrøm oplyser, at man har en aftale med tyskerne, der betyder, at man kan hente affald nok frem til udgangen af 2021.

Del dette med dit netværk: