Først i Norden med svanemærkede udemøbler i genbrugsplast

out-sider a/s er først i Norden med nye svanemærkede  udemøbler, produceret af 100% genbrugt polyethylen plast.

85% kommer fra internt spild og overskud fra produktionen. Det betyder, at fejlproduktioner, opstartsrester og gamle produkter bliver genbrugt i den nye produktion, i stedet for at blive sendt til udlandet med forurenende transport for at blive afbrændt. De sidste 15% kommer fra polyethylen-poser, der kværnes og smeltes sammen med det øvrige materiale, hvilket giver et farvespil.

Byens, skolens og boligforeningens møbler står nu til at blive produceret i genbrugsplast. Det er virksomheden out-sider, der  lancerer en lang række produkter, der alle er certificeret med det officielle, nordiske miljømærke, Svanemærket. Det betyder, at vi med god samvittighed kan nyde byens rum, når vi leger på legepladsen eller mødes på bænken i gårdmiljøet – i hvert fald hvis det er på et af out-siders mange møbler. out-siders nye møbellinje er skabt med hensyn til naturen og klimaet. Alle materialerne er nemlig bæredygtige, da de er produceret af genbrugte materialer og kan genbruges igen. Det betyder, at de lever op til Verdensmål nummer 12; ansvarlig forbrug og produktion.

– Vi har længe diskuteret miljørigtige materialer i legetøj, mad og beklædning, men selvom møbler og udendørsleg har været overset i debatten omkring bæredygtighed hverdagen, så har det for os været et helt naturligt skridt også at søge samme høje standarder for vores produkter, fortæller Ib Mogensen, der er administrerende direktør i out-sider og fortsætter: – Vi tror på, at det er vigtigt at starte med sig selv. I stedet for CSR-initiativer, der ser godt ud på hjemmesiden, har vi gjort vores kerneprodukt hundrede procent bæredygtigt. Og så gør det jo heller ikke noget, at møblerne er smukke at se på

Del dette med dit netværk: